Agenda

* Wordt HSK-expert op school! Ook voor coaches die zich willen specialiseren in HSK.

Deze vierdaagse training HSK-expert wordt gegeven in twee weekenden namelijk tijdens het weekend van 23 en 24 mei en het weekend van 20 en 21 juni.

De vierdaagse training HSK-expert is een ervaringsgerichte training waarbij, naast theorie over kenmerken van HSK, je vooral ook zelf aan de slag gaat. Tijdens de theorie wordt bijvoorbeeld ingegaan op de manier van leren van HSK (moeite met automatiseren, beeld-denken, gecompartimenteerd denken, wijsheid versus IQ en meer). Verder komen onder andere hun gevoeligheid, hun echtheid, spiegelen, (ongewenst)gedrag en eenzaamheid aan bod. 

Onderdeel van de training is de kleurmethode Nuance. Omdat de impact, het effect en de effectiviteit van de methode enorm zijn, is het belangrijk om zelf diverse kleursessies te ondergaan. Ook ga je diverse sessie begeleiden om te ervaren dat praten tijdens een sessie vrijwel overbodig is. Hierdoor zal je zelf in deze 4 dagen ook zelf veel persoonlijke en professionele groei doormaken.

De kosten voor deze 4-daagse training zijn €625,00, inclusief lunches, koffie, thee en alle benodigde materialen.

Meer weten? Mail naar noor@hsplus.eu of bel 06 – 37 39 43 41

 

* Werken met anderen vraagt om inzicht in jezelf.

Daarom wordt op zaterdag 6 en zondag 7 juni de tweedaagse training ‘Inzicht en bewustwording, persoonlijke en professionele groei’ gegeven.

Kinderen of collega’s begeleiden of ondersteunen vraagt om meer dan kennis van didactiek en vaardigheden in coachen. Het vraagt om objectieve observatie (nivea, niets invullen voor een ander) en het doorzien van patronen.

Om anderen te ondersteunen is het goed om te weten wat jouw belemmeringen zijn en vooral; om deze los te laten.

Binnen twee dagen leer je tijdens de workshop om jouw angsten, overtuigingen, patronen en emoties te herkennen, erkennen en los te laten. Belangrijk is om dit zonder oordeel te doen zodat je ook zonder oordeel kunt kijken naar alle kinderen en hun problemen en geschiedenissen.

Meer weten? Mail naar noor@hsplus.eu.

Kosten zijn € 300,00, inclusief cursusmap, koffie, thee en lunch op beide dagen. Beide dagen zijn van 10.00 tot 17.00. 

 

Strong Wings Event op 12 juli 2015

Voor de tweede keer het Strong Wings Event op een middelbare school in Oosterhout (NB). 12 juli zet het MFC zijn deuren open. Wat mag je deze dag van HSPlus verwachten? Tekst uit de reisgids van het event:

INTERACTIEVE PRESENTATIE: ‘Persoonlijke groei & hoog sensitieve kinderen’ 

Hoog sensitief zijn houdt meer in dan gevoelig zijn. Veel kinderen zijn hoog sensitief, maar ook veel volwassenen zullen zich herkennen in de andere aspecten van hoog sensitief zijn. Het betekent bijvoorbeeld dat je op een andere manier leert, niet lineair maar door structuren te zien en door alles wat je hoort, ziet, weet, leest of ervaart met elkaar te verbinden. Bovendien zijn mensen die hoog sensitief zijn beelddenkers. Daarnaast kunnen hoog sensitieve mensen emoties of pijn van anderen overnemen, meestal zonder dat zij dit zelf in de gaten hebben. Dit en andere informatie over HSK kan ervoor zorgen dat er op een andere manier naar kinderen wordt gekeken en bijvoorbeeld onderpresteren wordt onderkend of ongewenst gedrag verklaard.

Omdat omgaan met hoog sensitieve kinderen confronterend kan zijn (ze spiegelen, zijn wijs, eerlijk en zeggen in hun spontaniteit soms dingen die we liever niet horen), en omdat zij vragen om oprechtheid, duidelijkheid en eerlijkheid van ons, is een van de eerste stappen die gezet mogen worden de stap om zonder oordeel naar onszelf te kijken. Hoe eerlijker we naar onszelf durven kijken, hoe zuiverder we met kinderen om kunnen gaan. Tijdens de interactieve presentatie leer je meer over hoog sensitief zijn maar vooral zet je een stap in het actief zonder oordeel kijken naar jezelf én het daadwerkelijk loslaten van onder andere emoties, angsten of overtuigingen. Werken met kinderen vraagt om inzicht in jezelf, deze presentatie is dus een cadeautje voor jezelf!

Voor meer informatie kijk op www.strongwingsevent.nl