Kleurmethode Nuance

Niet praten maar doen.

Steeds meer kinderen tussen de 4 en 18 jaar lopen vast.

MKB

Op school of thuis loopt het niet lekker, ze zijn stil of krijgen te horen dat zij ongewenst gedrag vertonen of dat ze hun best niet doen. Zeer sociale kinderen hebben toch moeite om contacten te onderhouden of worden niet gezien door hun leerkracht. Sommige kinderen spiegelen volwassenen enorm en begrijpen de (negatieve) reacties van volwassenen op hen niet. Sommige kinderen geven zelf aan dat zij het leven helemaal niet leuk vinden.

Praten is lastig. Waarom…. Geef daar maar eens antwoord op. Waarom heb je iedere pauze ruzie? Waarom gaat jouw tempo niet omhoog? Waarom …. Bijna niemand kan het antwoord geven op zo’n waarom-vraag. Daarom hoef je tijdens een kleursessie ook geen vragen te beantwoorden. Je hoeft niet na te denken én je hoeft niet het antwoord te geven wat je dénkt dat ik van je verwacht.

Tijdens het kleuren komt de ware, onbewuste, reden naar boven zodat deze mag worden losgelaten. Of het nu gaat om een trauma, rouw, onderpresteren (faal)angst, ongewenst gedrag of andere emoties of overtuigingen. Onder ieder gedrag zit een oorzaak, het ontstaat niet vanzelf.

Het is mogelijk een tweedaagse training te volgen om daarna zelf met de methode te kunnen werken. Buiten een boekje met theorie is het zelf ervaren van een of meerdere kleursessies erg belangrijk omdat het anders moeilijk is de impact van een sessie in te schatten.

Het is mogelijk mij in te schakelen om op school met een of meerdere leerlingen een kleursessie te doen. Kinderen zijn ook welkom om in mijn praktijk te komen kleuren.